Deellocatie 10: A1 locatie

Op de A1 locatie, ter hoogte van de kruising Burgemeester Jamessingel en het Hamstergat, staan over een tijdje mooie woningen. De grond is in eigendom van de gemeente en ligt nu braak. Voor de ontwikkeling van dit gebied is een kavelpaspoort opgesteld met randvoorwaarden. Voor de ontwikkeling heeft de gemeente twee partijen in de arm genomen: Wibaut Projectontwikkeling en M3 Architecten.

Wibaut Projectontwikkeling realiseert in het oostelijke deel circa 223 woningen voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 28 jaar. Het zijn starterswoningen met gedeelde voorzieningen op de begane grond.

M3 Architecten richt zich op het westelijke deel en bouwt onder de noemer ‘Wonen in Goud’ 209 woningen. Hier komt een mix van huur- en koopwoningen: woningen van verschillende afmetingen en soorten en zowel in de sociale huur, middenhuur als koopsector.

Op de begane grond komen werkruimten en voorzieningen voor de bewoners van het complex. Er wordt ingezet op alternatieven voor de auto: fietsen, OV en deelmobiliteit. Duurzaamheid en toekomstbestendigheid is voor beide plannen het uitgangspunt.

Op 16 februari was er een participatieavond over de A1 locatie. Hierin presenteerden Wibaut (Ernest van der Meijde) en Urban design (Mark van der Heide) het plan van ‘1828’. M3 Architecten (Leendert Steijger) presenteerde het plan van ‘Wonen in GOUD’. Naast de presentaties was er ook nog ruimte om vragen te stellen. Bekijk hier de avond terug. Lees hier de Q&A over de A1 locatie.

Kijk voor meer informatie op ‘Wonen in GOUD‘ of ‘1828’.

Nieuws over deze deellocatie

Deellocatie 10

Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg

Terug naar het overzicht van deellocaties