Deellocatie 9: Burgemeesterkwartier (Blokker locatie)

Deze deellocatie ligt ten noorden van het spoor, op de plek waar nu de bedrijfslocatie met distributiecentrum van Blokker staat. De grond is in particulier eigendom. Het bestemmingsplan geeft bedrijvigheid als huidige bestemming. Er komen 650 woningen in de koop- en huursector en duurzaamheid staat centraal. Dat zie je onder meer aan het vele groen en hoe er wordt omgegaan met het parkeren. Er worden overdekte parkeergarages gebouwd waarop mooie binnentuinen komen. Wonen in het groen én dicht bij alle Goudse voorzieningen wordt hier dus werkelijkheid.

Voor de ontwikkeling echt van start gaat, wilden de gemeente en de ontwikkelaar weten wat de omwonenden en de andere inwoners van Gouda van de plannen vinden. Daarom vond er op 10 november 2020 een digitale participatiebijeenkomst plaats. Uiteindelijk deden zo’n 75 mensen mee aan de interactieve bijeenkomst. Zij zagen en hoorden onder meer een presentatie van Mei Architecten (Michiel van Loon) en ontwikkelaar White House Development (Martin Rietveld). In een online enquête konden de deelnemers vervolgens hun mening geven over de gepresenteerde plannen. Aan het eind van de bijeenkomst was er nog gelegenheid om vragen te stellen. Alle vragen (en antwoorden) vind je hier. Ook kun je hier de opname van de online bijeenkomst bekijken.

Op 23 juni 2021 organiseerde White House Development samen met gemeente Gouda weer een online informatiebijeenkomst om over het ontwerp en de omgeving te vertellen. Aan het einde van de avond zijn er een aantal vragen beantwoord. Helaas konden niet alle vragen aan het bod komen. Alle vragen én antwoorden die op 23 juni 2021 niet zijn beantwoord lees je hier in de Q&A over het Burgemeesterkwartier. Ook kun je hier de opname van de online bijeenkomst bekijken.

Kijk hier voor meer informatie over het Burgemeesterkwartier.

Nieuws over deze deellocatie

Deellocatie 09

Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg

Terug naar het overzicht van deellocaties