Deellocatie 6: Winterdijk 14

Deze deellocatie ligt ten zuiden van het station, aan de Winterdijk. De fundering van een voormalig schoolgebouw ligt nog op de te ontwikkelen plek en zal ook onderdeel uitmaken van de nieuwbouw. De grond is in eigendom van de gemeente. Het gebied heeft als toekomstige functie wonen; in ieder geval voor de eerste tien jaar. Als de woonfunctie na die tien jaar blijft bestaan, is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Op de kavel aan de Winterdijk gaat Mozaïek Wonen 60 tijdelijke sociale huurwoningen bouwen. Bijzonder aan deze woningen is de materiaalsoort. Ze zijn volledig van hout en verplaatsbaar (en dus herbruikbaar), waardoor ze zeer duurzaam zijn. De woningen worden geplaatst op de bestaande fundering van de oude school en zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het gaat om specifieke groepen die op dit moment weinig kansen op de woningmarkt hebben: jongeren, starters en spoedzoekers.

In oktober 2020 is de erfpachtovereenkomst ondertekend door het college van burgemeester en wethouders. De voorbereiding voor de bouw is inmiddels gestart. De oplevering staat gepland in september 2021. Kijk voor meer informatie op www.mozaiekwonen.nl > ik zoek een woning > nieuwbouw projecten.

Bekijk hier de plattegrond: GG_Plattegrond Winterdijk 14 en kijk hier voor meer informatie over Winterdijk 14.

Nieuws over deze deellocatie

   

Deellocatie 06

Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg

Terug naar het overzicht van deellocaties