Spoorzone Gouda

Denk en doe mee

Deellocatie 6: Winterdijk 14

Deze deellocatie ligt ten zuiden van het station aan de Winterdijk. De fundering van een oude school is op deze plek terug te vinden. De grond is in eigendom van de gemeente. De toekomstige functie voor de locatie is wonen, voor de eerste tien jaar. Het gaat om tijdelijke wooneenheden, die worden geplaatst op de bestaande fundering van een gesloopte school.  Indien de woonfunctie na die tien jaar blijft bestaan, is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. De start van de bouw en oplevering staan gepland in 2020.

Woningcorporatie Mozaïek Wonen gaat in samenwerking met de Gemeente Gouda aan de Winterdijk 60 verplaatsbare sociale huurwoningen realiseren. Het plan aan de Winterdijk 14 richt zich op het realiseren van ongeveer 60 verplaatsbare kleine woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn bedoeld voor specifieke groepen die op dit moment weinig kansen op de woningmarkt hebben: jongeren, starters en spoedzoekers.

Deellocatie 06

Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg Hotel + woningen C1 locatie Parkeerterrein Rabo Parkeerterrein Driestar Lombok locatie Winterdijk 14 Ronsseweg Bleulandweg Blokker A1 locatie Antwerpseweg Harderwijkweg

Terug naar het overzicht van deellocaties